Kırıkkale'de Ana Sınıfı Öğrencilerine Trafik Kuralları Eğitimi Verildi

Kırıkkale'de Mustafa Necati İlköğretim okulunda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ana sınıfı öğrencilerine trafik kuralları eğitimi verildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya burada yaptığı açıklamada, öğrenciler daha önce trafik eğitim parkurlarına giderken, şimdi parkuru okullara getirdiklerini ifade etti.

Öğrencilere öncelikle sınıflarda slayt eşliğinde temel trafik kuralları eğitimini verdiklerini belirten Kaya, şöyle konuştu:

''Bu faaliyetin Kırıkkale Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak eğitim dönemi boyunca tüm okullara trafik oyun parkurunu götürerek, slayt ve çizgi film eşiliğinde temel trafik kurallarını anlatıyoruz. Daha sonra oyun parkurunda uygulamalı olarak trafik kurallarını gösteriyoruz. Trafik Türkiye'de çok büyük bir sorun. Ülkemizde her yıl trafik kazalarında 10 bin kişi hayatını kaybetmektedir. Bu bir ilçe demektir. Bu terörden daha büyük bir sorun olmaya başladı.

Her yıl bir ülke trafik kazası sonucu yok oluyor. Bizde trafik eğitimini, şuurunu, bilincini anlatmaya çalışıyoruz. Trafik kazalarını en aza indirme, bitirme çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 15 okula ulaştık. Amacımız eğitim dönemi boyunca kentte ki tüm okullara ulaşmak.''

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA