‘mavi Sularda Seyir’ Fotoğraflarla Anlatılıyor

Borusan, Gemlik Lions Kulübü, Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu ve Uludağ Üniversitesi Gemlik Denizcilik Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen ‘Mavi Sularda Seyir 2, Model Tekne ve Resim’ adlı karma sergi, Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde açıldı.

‘mavi Sularda Seyir’ Fotoğraflarla Anlatılıyor
Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İlhan Turgut ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen’in de katıldığı karma sergi açılışı büyük ilgi gördü. U.Ü. öğretim görevlileri ve öğrencilerin de rağbet gösterdiği sergi açılışı öncesi, Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Kütüphane Salonu'nda protokole kahvaltı verildi.

İlk kez 2012 yılında, yine Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen serginin ikincisi, bu kez ilçenin kültür ve sanat hayatına büyük katkı sağlayan ve açılışı bir süre önce yapılan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Denizden ilham alarak üretilmiş çok özel, yaklaşık 120 sanat eserinden oluşan sergi, 60 resim ve 60 gemi maketi çalışmasını Gemlikli sanatseverlerle buluşturdu.Gemlik’ten Ünsal Özbostanlılar model tekne sergisine katılırken, Aygen Sümer, Oya Özbey ve Güliz Çetin, yağlı boya resim çalışmalarıyla sergide yer aldı. Model Tekne Kursu Eğitmeni Arsun Karakurt’un yanı sıra İlhan Susoy, Ali Ünsalan, Müjdat Orgun, Necdet Özgen, Altan Aygün, Ahmet Demirbaş, Mustafa Atabay, Bilal Zeybekoğlu, Zeki Deniz ve Serhat Boztepe, maket gemi çalışmalarını Gölcük’ten Gemlik’e taşıyarak, sanatseverlerle paylaştı.‘Mavi Sularda Seyir 2 Model Tekne ve Resim’ adlı karma sergi, 26 Aralık akşamına kadar ziyaret edilebilecek .