Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya Geldi

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 121 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya Geldi
Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 121 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, ve Suriye’de 90 gün tutuklu kalan ve daha sonra serbest bırakılan Cüneyt Ünal ile gazeteciler katıldı.

"Suriye Bashar’ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde, Bashar Kadumi'nin posterleri ile "O gazeteci, terörist değil" yazılı pankartlar taşındı.

Eylemde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arzu Kadumi, “Cüneyt’in söyledikleriyle benim Başbakan ile görüşmem aynı doğrultuda. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hasan Akgöl ile yakın bir zaman da görüştüm. CHP’nin ayın 20 ‘sinden sonra Suriye’ye yeniden heyet göndereceğini söylediler. Bunu önemsiyorum, heyetin gidişiyle ilgili bir ümidim var. Siyasilerinin ellerinden geleni yaptığını düşünüyorum. Suriyeli yetkililer inşallah bu çağrıya cevap verir ve Bashar Kadumi inşallah bu sefer elimizde derler’ diye konuştu.

Cüneyt Ünal ise, “Başbakan, Bashar’ın durumunu İran üzerinden Suriyeli yetkililerle görüştüklerini söyledi.

Takipçisi olduklarını söylediler. Sayın Başbakanımız en kısa zamanda bizi bilgilendireceğini söyledi.

121 gündür Bashar için burada olan gazetecilere ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ben burada yokken, 90 gün boyunca benim içinde burada olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gazetecilerin yaptığı eylem, Bashar Kadumi'nin posterlerinin Suriye konsolosluğu önüne bırakılmasıyla sona erdi .
Kaynak: İHA