Ak Partili Vekillerden Radyoaktif Madde İçin Ortak Açıklama

AK Parti İzmir milletvekilleri, Gaziemir ilçesindeki döküm fabrikasında radyoaktif madde bulunması konusunda ortak bir açıklama yaparak, “İzmirliler merak etmesin, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde bu konuyu çözüme kavuşturacağız.

” dedi.

İzmirlilerin ve basının çevre konusundaki hassasiyetinden çok memnun olduklarını belirten milletvekilleri, bugüne kadar konuyla ilgili açıklama yapmamalarının sebebinin tam olarak anlamak, irdelemek ve sağlıklı bilgi vermek olarak ifade etti.

İzmir milletvekilleri, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve komisyon üyelerinin olaya büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirterek şunları kaydetti: “Olayın geçmişini incelediğimiz zaman her şey yasal görünüyor. 1940’ta ruhsat almış, 2007 yılında yasal zorunluluklara göre yenilemiş fakat kanunlarda boşluklar oluşmuş, kamu kurumları da topu hep birbirine atmış. Olaya kimse gerektiği şekilde sahip çıkmamış. Şehrin merkezindeki böyle bir tesisin kontrolu, işletme sahibine bırakılmayacak kadar önemlidir. Bu yasal boşlukların da önüne geçmek lazım. Bu konuda Çevre Komisyonu gerekli çalışmaları yapıyor.”'ACİL ÖNLEMLER ALINDI'Vatandaşların rahat olmasını isteyen milletvekilleri, acil önlem olarak İzmir Valiliği bünyesinde oluşturulan komisyonun hızla çalıştığını, ilk olarak fabrikanın tellerle çevrilip üzerinin örtüldüğünü ve her gün ölçüm alındığını kaydetti.

Uzun vadede ise buradaki atığın Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) kontrolunda taşınmasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını, olayı sonuna kadar takip edeceklerini belirttiler .