7.uluslararası İşçi Filmleri Festivali

Türkiye’de 7'nci, Antalya’da 4’üncüsü yapılan 7.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin tanıtım toplantısı Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı.

7.uluslararası İşçi Filmleri Festivali
Antalya’da, 18-23 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Türkiye ayağının sona ereceği bildirildi.

Antalya’da film festivali kapsamında yarısı belgesel toplam 38 film, 6 salonda, 90’nın üzerinde gösterime gireceği belirtildi.Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, böylesine bir film festivalinin dünyayı ve Türkiye'yi gezdikten sonra Antalya’da da konuk etmekten onur duyduklarını dile getirdi. İşçinin, emekçinin her zaman yanında olduklarını hatırlatan Akyürek, “Bu kez de film festivali ile bir kez daha bu etkinliğin yürekten destekleyicisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Emek için mücadele için bu uğurda çabamız devam edecek” dedi.

KESK Temsilcisi Metin İlgenci ise, işçi filmlerinin 20'den fazla kentte yolculuğu olduğunu anımsatarak, festivali Antalya'da sonlandıracaklarını kaydetti.

DİSK Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu da, İşçi Filmleri Festivali’nin oldukça genç bir organizasyon olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Her ne kadar tecrübe varsa da kitlelerle buluşamadı, kanaatimiz yoğun. Biz bunun halk tarafından yoğun bir ilgiyle izlenmesi taraftarıyız. Çünkü emek mücadelesi Türkiye'de sekteye uğramış durumda. Böylesine bir süreçte bu festivalin anlamı daha da bir önem kazanıyor.” TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer ise, bu yılki festivalin temasının 'Hepimiz Şüpheliyiz' sloganı olduğunu belirterek, bu sloganın kendileri için anlamının büyük olduğunu söyledi.

Son yıllarda özgürlüklerin kısıtlandığını savunan Tuncer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamda Türkiye'de yaşayan, Türkiye'nin geleceğine yönelik kafa yoran insanlar şüpheli addedilmekte ve çeşitli kovuşturmalardan geçmektedir. Dün sendikaları etkisizleştirmeye çalışan iktidar bugün TMMOB'i bölüp parçalama niyetindedir. Bunun bir gerekçesi vardır. Türkiye'de elde avuçta ne varsa satılmaktadır, buna direnenler de susturulmaya çalışılmaktadır. Bu anlamda işçi filmleri festivali Antalya'daki emek ve demokrasi güçlerinin işbirliğini ifade etmektedir. Burada gösterilen filmler Türkiye'deki demokratların, aydınların topluma olan duyarlılıklarını artırmaya katkısı olmasını diliyorum” Toplantıya, Halkevleri Temsilcisi Özgür Özcan, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, DİSK Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, KESK Temsilcisi Metin İlgenci, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği temsilcisi Fazilet Polat ve Nazım Kültürevi temsilcisi Gamze Kaftanoğlu katıldı.

Festivalin bu akşam saat 19:30’da, AKM’de gala filmi ‘Bu Son Olsun 97’ ile başlayacağı belirtildi .
Kaynak: İHA