Tbmm Dışişleri Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri

Dışişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçe görüşmeleri sırasında makam araçları tartışma konusu oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e tahsis edilen aracın mazot fiyatlarına dikkat çekmesi üzerine Şahin, "Meşhur olmak için her fırsatta söz alan arkadaşlarımız olmuştur ama onların hiçbiri şu anda Meclis'te değil Mahmut Bey" dedi.

Dışleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Görüşmeler öncesinde ise CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal söz alarak AK Parti milletvekillerinin çoğunluğunun TBMM Genel Kurul salonunda bulunmadıklarını eleştirerek, AK Parti'nin bütçe görüşmelerine engel olduğunu iddia etti. Bunun üzerine AK Parti sıralarından tepkiler yükselince Mahmut Tanal, "Maaşlarınız yattığı zaman koşa koşa almaya gitmesini bilirsiniz" şeklinde konuşarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e de yüklendi. Tanal, Mehmet Ali Şahin'e de kendisine tahsis edilen araçla mazot fiyatının yüksek geldiğini belirterek eleştirilerde bulundu.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Kendisinin TBMM'nin eski başkanlarından olduğunu hatırlatan Şahin, eski başkanlara araç tahsis edildiğini söyledi.

Tanal'a cevap veren Şahin, "Bu konunun gündeme getirilmesini bu dönem Meclis'e girmiş olan bir milletvekili arkadaşımız olarak fazla yadırgamadım" diyerek, "Meşhur olmak için her fırsatta söz alan arkadaşlarımız olmuştur ama onların hiçbiri şu anda Meclis'te değil Mahmut Bey" dedi.

"Bir arkadaşımız antipatik davranmak için bu kadar gayret göstermemelidir" diyen Şahin, bütçe görüşmelerinin centilmenlik anlaşması olduğunu hatırlatarak bu tür tartışmaların açılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Tekrar söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, tartışma konusu olan araçların eve Meclis arasında gidip gelmekten çok çocukları okula taşıdığını iddia etti. Mehmet Ali Şahin'in sözlerine gönderme yapan Tanal, "Adam gibi milletvekilliği yapacağım, ortama ayak uydurmak gibi bir niyetim yok" diyerek halkın hakkını korumak için gayret göstereceğini ifade etti.

Kaynak: İHA