Çelikcan'ın 'evsel Katı Atık Bedeli' Kararına Yaptığı İtiraza Ret

Adana 1. İdare Mahkemesi’nin evsel katı atık bedeline ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararına Yüreğir Belediyesi’nin yaptığı itiraz, Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, ‘evsel katı atık bedeli’nde alırım yaygarası yapanlara yargının bir kez daha dur dediğini belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Demirçalı, başladığı tarihten itibaren haksız alındığını iddia ettikleri evsel katı atık toplama bedelinin önce İdare Mahkemesi, Sonra Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini aktardı. Son kararla verginin hukuksuzluğunun bir kez daha tescillendiğini ifade eden Demirçalı şu ifadeleri kullandı: “Yiyecek ekmeği olmayan insanlardan hala bu parayı alacağım diye direnmenin bir anlamı yok. Bunun doğru olmadığı Son kararla da teyit edilip, yürütmeyi durdurma konusunun tartışılmayacak şekilde Sonuçlandı. Belediye düşen hukuka saygı gösterip mahkemenin bu kararına uygulamaktır. Yerel temsilcilerinden halkın çıkarlarına karşı saygı gösterilmesini bekliyor, yargı kararının da Adanalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

MAHKEME KARARI

Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin, Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan itirazına ilişkin kararı şöyle: “Adana 1. İdare Mahkemesi’nin itirazına konu yürütmenin durdurulması isteğinin kabulüne ilişkin 19.11.2012 günlü ve E:2012/1106 sayılı kararı usul ve yasa hükümlerine uygun bulunduğundan davalı idare vekili tarafından öne sürülen hususlar bu kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden itirazın reddine oybirliğiyle karar verildi.