Lisenin Haberleri Android Sistem İle Cebe Gelecek

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bulunan Ahmet Necati Yılmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından geliştirilen proje ile okul haberleri artık cebe gelecek.

İsteyen öğrenci ve veli okul haberlerini cepten takip edebilecek. Okulun bilişim teknolojileri öğretmenleri Remzi Tevfik Yücel ve Ferhat Pehlivanlı tarafından geliştirilen proje ile okul haberleri cep telefonlarına gönderilerek bu konuda Türkiye’de ilk başarıldı. Android işletim sistemine sahip telefon ve tablet gibi cihazlara yüklenen uygulama ile artık okula ait haberler rahatlıkla takip edilecek. Geliştirilen bu uygulama Türkiye’nin ilk android tabanlı okul haber servisi olma özelliğini de taşıyor. Uygulama hakkında bilgi veren bilişim teknolojileri öğretmeni Remzi Tevfik Yücel, proje ile öğrenci ve velilerin internet bağlantısının olduğu her yerden okulla ilgili haberleri takip etmelerine fırsat verildiğini söyledi.

Remzi Tevfik Yücel, uygulamayı indirmek isteyen kullanıcıların ise lisenin internet sitesini kullanabileceklerini ifade etti.