Ecowas, Ülkenin Kuzeyine Yapılacak Askeri Müdahalenin Prosedürlerini Hazırlamak İçin Olağanüstü Toplanacak

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu , Güvenlik ve Arabuluculuk Konseyi'nin yarın Nijerya'nın başkenti Abuja'da, Mali'nin kuzeyine yapılacak askeri müdahalenin prosedürlerini hazırlamak için olağanüstü toplanacağı bildirildi.

ECOWAS bünyesindeki dışişleri bakanları başkent Abuja'da Mali'nin kuzeyindeki sorunu görüşmek üzere toplantı düzenledi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı Daniel Kablan Duncan, ECOWAS Güvenlik ve Arabuluculuk Konseyi'nin yarın olağanüstü toplanacağını belirterek, ''Bölgedeki terörü sonlandırmak için bir an önce askeri müdahale yapılmalı'' dedi.

Öte yandan, yarın yapılacak olağanüstü zirvede, Mali kuvvet komutanları tarafından hazırlanan askeri müdahale projesinin onaylanacağı ve bölgenin özgürlüğüne kavuşturulması için gereken lojistik yardım için ön görüşmelerin yapılacağı ileri sürüldü.

BM Güvenlik Konseyi'nin Mali'yi silahlı gruplardan kurtarma planı çerçevesinde üzerinde çalıştığı tasarı 12 Ekim'de karara bağlanmıştı. İlk aşamada askeri müdahale ile ilgili ECOWAS yetkilendirilmişti. Konsey, ECOWAS'a askeri müdahaleye ilişkin planını belirlemesi için 45 gün süre vermişti.

Muhabir: Sidi Abdülmalik - Hacer Bal / Ömer Erdem

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA