Atso Akademi, Atso Üye ve Çalışanlarına Yönelik ''mağazacılık ve Hızlı Okuma'' Eğitimi Düzenleyecek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen akademi kapsamında ''Mağazacılık, perakendecilik ve mağaza içi reyon düzenlemesi'' ile ''Hızlı okuma eğitimi'' düzenlenecek.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, küreselleşme ve bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmeler eğitim düzeyi yüksek, bilimsel araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip insan gücünün yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Mağazacılık, perakendecilik ve mağaza içi reyon düzenlemesi eğitiminin 13 Kasım'da, Hızlı okuma eğitimin 15-16 Kasım'da düzenleneceğini bildiren Budak, şunları kaydetti:

''Mağazacılık, perakendecilik ve mağaza içi reyon düzenlemesi eğitiminde Adnan Uygun tarafından katılımcılara, mağaza imajı, alan yönetiminin kapsamı, mağaza yerleşiminde neler dikkat edilmeli, mağaza içi düzenlemede duyusal araçların kullanımı, mağaza konumlandırılması, ideal raf dizilim adımları, raf diziliminde psikolojik algılama kuralları, raflar ve reyonların yapısı anlatılacak. Bu eğitim ile mağazacılık ve perakendecilik sektöründeki hızlı değişimlere nasıl ayak uydurabileceği ve gerekli yöntemlerin neler olduğu vurgulanacak.

Hızlı okuma eğitimi Levent Şahin tarafından verilecek. Bu eğitimde katılımcılara okuma ve anlama, yavaş okuma nedenleri, göz hareketleri, hızlı okuma yöntemleri, 'bio-ritmik largo' tekniği anlatılacak. Katılımcılar bu eğitimle bilginin hızla çoğaldığı çağımızda hızlı okuma tekniklerini öğrenerek, algılama, öğrenme, odaklanma ve konsantrasyon davranışını geliştirme fırsatını yakalayacak.''

Muhabir: Süleyman Elçin

yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA