Malatya Valisi Şahin, Vatandaşları Festivale Davet Etti

Malatya Valisi Vasip Şahin, 9 Kasım Cuma günü başlayacak 3. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne vatandaşları davet etti.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, festival hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, 9-15 Kasım tarihleri arasında 7 gün boyunca Malatya'da 140'dan fazla filmin gösterileceğini söyledi.

Festival çerçevesinde yarışmalar yapılacağını, atölyeler, söyleşiler, sohbetler düzenleneceğini hatırlatan Şahin, ''Zannediyorum Malatya bir hafta hareketli günler geçirecek. Bütün hemşehrilerimizi festivale katılmaya bekliyoruz'' dedi.

Malatya Uluslararası Film Festivali'nde İlhan Şeşen konseri düzenleyeceklerini de kaydeden Şahin, galanın da renkli geçeceğini ifade etti.

Festivalin uzun soluklu olabilmesinin Malatya'nın ilgisine ve talebine bağlı olduğunu dile getiren Şahin, talep olduğu sürece festivalin de süreceğini vurgulayarak, ''Bu, Valilik tarafından yürütülecek bir konu değil. Bunun halk tarafından sahiplenilmesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülmesi lazım. Bizim de Valilikçe buna elimizden gelen desteği vermemiz lazım. Türkiye'deki diğer sanat festivalleri gibi etkinliklere baktığımızda orada sivil toplumun bu işi sürdürdüğünü görüyoruz. Eğer sürdürülebilirliğini istiyorsak buna resmi olmayan gönüllü bir hareketin önderlik yapması lazım. İnşallah Malatya'da da o noktaya doğru gideriz'' diye konuştu.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA