Gönen Kaplıcaları, Bayramda Yüzde Yüz Doluluk Oranına Ulaştı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde Kaplıcalar AŞ.bünyesindeki otellerin 6 günlük Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşması yönetimin yüzünü güldürdü.

Gönen Kaplıcaları, Bayramda Yüzde Yüz Doluluk Oranına Ulaştı
Termal turizmde Marmara bölgesinin cazibe merkezi olan Gönen de Belediye Başkanı ve Kaplıca Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen’in kaplıca turizminde Türkiye’nin iddialı merkezlerinin arasına girdiğini söyledi.

Gönen-Bandırma yolunun yapılmasıyla ulaşım sorunun ortadan kalktığına işaret eden Başkan Yakar, “Ulaşım sorunu olan bir merkezin, turizminin, sanayisinin ve ekonomisinin gelişmesi, ilerlemesi beklenemez. Gönen-Bandırma karayolunun yapılması, tesislerimizin rehabilite edilmesi ve tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmesi turizmimizin gelişmesini tetikledi” dedi.

6 günlük Kurban Bayramı tatilinde, kaplıcalar işletmesi bünyesindeki otellerde yüzde 100 doluluk oranı yaşandığına işaret eden Başkan Yakar, "Gönen ekonomisinin en önemli iki kaynağı tarımsal üretim ve turizmdir. Özellikle de Kaplıca turizmi sektöründe Gönen’i daha ileri noktaya taşımak için başlatmış olduğumuz çalışmalar, etkili olmaya başladı" dedi.

Başkan Yakar kış döneminde de otellerin potansiyelini arttırmak amacıyla tanıtım çalışmalarına ağırlık verileceğini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA