Kimse Yok Mu, Japonya’da Tecrübelerini Paylaştı

Kimse Yok Mu Derneği, Japonya'da bu yıl 27.’sini düzenlenen ‘Hayat kurtarmayı asla terk etme’ konferansına davet edildi.

Kimse Yok Mu, Japonya’da Tecrübelerini Paylaştı
Dernek, konferansa katılan tek Türk kuruluş oldu. Geçen yıl Van’da yaşanan depremde yardım için kollarını sıvayan Kimse Yok Mu Derneği’nin arama kurtarma ekibi ASYA, tecrübelerini dünyadan pek çok ülkenin katıldığı konferansta paylaştı. 2 gün süren konferansta konuşan Kimse Yok Mu Yurtdışı Yardımlar Program Müdürü Yusuf Yıldırım, “Konferansta derneğin çalışma sistematiği, yurtdışı yardım organizasyonları ve çalışma prensibi konularını paylaştık. Program bizim adımıza çok verimli geçti.” dedi.

Yıldırım, Türkiye ile Japonya arasında tarihi ve kuvvetli bağların olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu zamana kadar iki ülke zor günlerinde her zaman birbirinin yardımına koşmuştur. Kimse Yok Mu, 2011 yılında Japonya’da yaşanan deprem sonrası Sendai ve Ishinomaki bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirmiş, gıda ve ilkyardım malzemeleri yardımında bulunmuştu. Van depreminde ise Japonya bizden yardımını esirgememişti. Bu yıl ilki düzenlenecek uluslararası afet yönetimi fuarı IDME’ye Japonya’dan üst düzey katılımcılar katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar.’’Japonya’nın Okayama şehrinde yapılan konferansa Türkiye’nin yanı sıra Tayland, Tayvan, Hindistan ve Kore’de katıldı.