Yiğit Bulut'tan idam cezasına yeşil ışık

İdam cezasının geri gelebileceğini ifade eden Yiğit Bulut, halktan da bu yönde bir talep olabileceğini ifade etti.

Yiğit Bulut'tan idam cezasına yeşil ışık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kamuoyu araştırmalarında vatandaşların idam cezasının geri gelmesini istediğini söylemiş ve bu açıklamasıyla ülke gündemine bomba gibi düşmüştü.

İşte Başbakan Erdoğan 'ın bu açıklamasıyla ilgili Son değerlendirme 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'tan geldi. Moderatör programında ülke gündemini değerlendiren Yiğit Bulut, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına benzer ifadeler kullandı.

'BAŞBAKAN TALEPLERİ İLETTİ'
Başbakan Erdoğan'ın idamla ilgili söylediği cümlelerle halkın vicdanında işaret ettiğini ifade eden Bulut, açıklamaların basın tarafından gereksiz bir şekilde polemiğe dönüştürüldüğünü savundu. Başbakan Erdoğan'ın idamla ilgili açıklamasının AB üyeliği ile kıyaslandığını belirten Bulut, bu tartışmaların gereksiz olduğunu yineleyerek Başbakan Erdoğan'ın, kendisine gelen talepleri söylediğini ifade etti.

'İDAM CEZASI GERİ GELEBİLİR'
Ayrıca idam cezasının yeniden geri gelmesine yeşil ışık yakan Bulut, 'Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Halk da aynı şeyi istiyor. Halkın bu yönde bir talebi var. Yıllarca cezaevlerinde teröristleri beslemektense idam cezasına daha sıcak bakacaklarını düşünüyorum' dedi. Amerika'daki idam cezası örneğini de veren Bulut, 'Amerika AB'den daha mı geri? Hayır. İdam cezası var ve gerektiğinde uygulanıyor' diye ekledi.