Söke Çocuk Meclisi'nden Kızılay’a Destek Çağrısı

Söke Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Söke Çocuk Meclisi, Kızılay haftası nedeniyle etkinlik gerçekleştirdi.

Söke Çocuk Meclisi'nden Kızılay’a Destek Çağrısı
Kızılay’a kan bağışı yanında organ bağışının önemine dikkat çekmek üzere gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Söke’ye bağlı köy ve beldelerde çalışma başlatıldı.

Söke Çocuk Meclisi Başkanı Nisa Neretva ve Çocuk Meclisi üyelerinden oluşan grup, Çocuk Meclisi danışmanı kadın meclisi üyeleri ile birlikte Söke’ye bağlı Sarıkemer Beldesi, Avşar ve serçin Köyleri’ne gitti. Köy ve bedede özellikle kahvehanelere girerek köylülere Kızılay’ın tanıtım broşürlerini dağıtan çocuklar; büyüklerine kan bağışının hayat kurtardığını hatırlatarak Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarına destek vermelerini istediler. Söke Çocuk Meclisi Başkanı Nisa Neretva; “Kızılay ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri. Gönüllü olarak ve karşılık beklemeden yapılan kan bağışları hayat kurtarıyor. Kızılay’ın sürekli olarak yürüttüğü kan bağışı kampanyalarının yanı sıra Kızılay’ın yardıma ihtiyacı olan herkese özellikle doğal afetlerde yardıma koşan bir kurum olduğunu da unutmamalıyız. Kızılay Haftası nedeniyle Kızılay’a destek verilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istedik” dedi.

Söke Çocuk Meclisi kendilerine çalışmaları için destek veren ve iş birliği sağlayan Söke Kızılay Başkanı Mehmet Çarkıfelek’e teşekkür etti .
Kaynak: İHA