Müziği Çocuklara ''Orff Schulwerk'' Yaklaşımıyla Öğretiyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nda çocukların müzik eğitimi için ''Orff Schulwerk'' yaklaşımının kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alman besteci Carl Orff tarafından geliştirilen ve dünya genelinde müzik eğitimi için kullanılan ''Orff Schulwerk'' yaklaşımıyla konservatuvar öğrencilerinin metalafon, ksilafon ve glockenspiel ile çalışmaları daha da güçlendirilecek.

6-15 yaş grubundaki 50 öğrencinin bulunduğu müzikli oyun grubunda uygulanan yaklaşımla katılımcılar müzik eğitimi dışında adalet, demokrasi ve eşitlik gibi insana özgü etik kuralları da öğreniyor.

Basit vurmalı sazlarla başlayan yaklaşımda metalafon ve ksilafonun da katılmasıyla ritmden müziğe geçiş sağlanıyor. Yeteneksiz çocuk kimliğini reddeden yaklaşım, her çocuğun potansiyel yetenek olabileceğinden hareket ediyor.

Yaklaşımla çocukların müzik dışında, drama, hareket, dans, konuşma gibi yeteneklerini ortaya çıkarması hedefleniyor. Oyunla öğrenilenlerin unutulmadığından hareket eden yaklaşım, bu sayede genç yeteneklerin aynı zamanda kendilerini keşfetmelerini sağlıyor.

Yaklaşım, bilgi çağında bilgisayarların önüne mahkum olmuş çocukları bu esaretten kurtarmayı da ayrıca hedefleri arasında tutuyor.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA