Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Muhafaza Ekipleri, Kapıkule ve Hamzabeyli Gümrük Sahalarında, eroin, kullanılmış otomobil aksamı ve hologramlardan oluşan çok sayıda kaçak mal yakaladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen, Bulgar pasaportlu bir şahsın sürücülüğünü yaptığı ve içerisinde 29 yolcusu bulunan Bulgar plakalı otobüse, Risk Analizleri ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerince risk analizi yapıldı. Yapılan analizler ve araçta Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan kontroller neticesinde, şahsın beline kahverengi koli bandıyla sarılmış vaziyette 2 paket içerisinde 120 bin 480 lira değerinde 2 kilo 8 gram eroin olduğu tespit edildi.

Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen bir otobüste de gümrük muhafaza ekiplerince yapılan arama sonucu, bin 420 lira değerinde 20 adet kullanılmış otomobil aksamı ele geçirildi.

Hamzabeyli Gümrük Muhafaza ekipleri ise, Türkiye'ye kaçak yollarla sokulmak istenen 16 bin 992 lira değerinde 28 bin 800 adet ''Çaykur Logolu'' hologram etiket ele geçirdi.

Açıklamada, 3 ayrı olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerle ilgili dosyaların, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği bildirildi.

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Hamdi Ateş
Kaynak: AA