Pazaryeri'nde ''İletişim ve Beden Dili'' Semineri

Pazaryeri ilçesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilere yönelik ''İletişim ve beden dili'' semineri düzenlendi.

Uzman Yasin Özdil, Yurt Spor Salonu'nda düzenlenen seminerde, duygu, düşünce ve bilgilerin iletişimde farklı yollarla aktarıldığını belirterek, her şekilde iletişim kurulduğunu ancak doğru iletişim kurmanın önemli olduğunu söyledi.

İletişimin bir bilgi alışverişi olmadığını, paylaşımın kişiye değil kişilere yapıldığını ve sözlü, sözsüz hareketlerle bir bütün olduğunu anlatan Özdil, şöyle konuştu:

''Etkili iletişim kurmak için doğru başlangıç önemlidir. Toplumdaki anlaşmazlıkların çoğu doğru bir başlangıç yapamamaktan kaynaklanmaktadır. Başkalarına hoşgörü gösterebilmek iletişimin temelidir. Konuşma hızımızla anlama hızımız aynı değildir. Dinlemek zordur. Empati kurmak ise karşılıklı anlayıştır. Akıcı bir dille ve karşınızdaki kişiyle göz teması kurarak konuşun. Olayları basitçe anlatın. İletişim karşılıklı gerçekleştiğini unutmayın. Farklı düşünen kişilere de anlayış ve hoşgörü gösterebilmemiz gerekir. Gülümseme, insan kalbini açar. Tebessüm, insanlara yapılacak en kolay iyiliktir. Değişim kişinin kendisinden başlamalıdır. İlk izlenimler önemlidir ve dört saniyede oluşur. Verilen mesajlarda beden dili çok etkilidir. Hareket ve yüz ifadelerimiz kullandığımız sözcüklerden sekiz kat daha güçlüdür. Duygularımızı beden dili ile aktarıyoruz ve beden dili asla yalan söylemez.''

Yurt Müdürü Ahmet Yücel de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerin motivasyonu yüksek, zamanını iyi yöneten, özgüveni artmış, başarıya odaklanmış, değişime ve çağa ayak uyduran, sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ''Kişisel gelişim akademisi'' altında liderlik seminerler düzenlediklerini kaydetti.

Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA