Çocuklar gerginliklerinden sporla kurtulacak

İzmir’de çocuk gelişimi, çocukları spora özendirme, branşlaşmaya yardımcı olma, beceri kazanmaları için jimnastik okulu açılıyor.İzmir Üniversitesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürlüğü desteğiyle Bostanlıspor tarafından anaokul, ilköğretim 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin katılacağı Jimnastik Okulu, Halkapınar Spor Kompleksi’nde faaliyet gösterecek.

Çocuklar gerginliklerinden sporla kurtulacak
Okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocukların hareket gereksinimleri karşılanacak, hareket eğitimini keşfetmeleri öğretilecek olan Çocuk Gelişimi, Çocukları Spora Özendirme ve Jimnastik Okulu’na kayıtların başladığını belirten Bostanlıspor Kulübü Yönetim Danışmanı, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu eski müdürü Yrd. Doç. Dr. Mete Yazıcı, sporda İzmir Üniversitesi ile birlikte bilimsel çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Yazıcı, açılacak Jimnastik Okulu'nda, çocukların saldırganlığının olumlu yönde ilerlemesi için hareket eğitimine önem verileceğini, yarışmaya dayalı aktivitelerin yarattığı gerginlikten nasıl kurtulacakları, beceri kazanacakların öğretileceğini belirtti.

Yazıcı, "çocuklarda spor alışkanlıkların temeli küçük yaşlarda atılır. Bilimsel gelişmeler çok önemlidir. Çocuklar branşlaşmaya hareket eğitimi aldıktan sonra geçmelidir. Branş seçimi de en erken 8 yaş olmalıdır. Hareket eğitimi almış çocuklar seçimlerinde ve alanlarında daha başarılı oluyorlar" dedi.

Kayıtların başladığını ve fiyatın ekonomik olduğunu da ifade eden Yazıcı, "www.bostanlispor.com" resmi web sitesinden bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA