Osmanlı Hanedanından Başbakan Erdoğan'a 'muhteşem Yüzyıl' Desteği

Osmanlı Hanedanından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Başbakanımız, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi hakkında yaptığı açıklamada gerçekleri yansıttı.Osmanlı ecdadı da her şeyi ile koruma kanunu kapsamına alınmalıdır” dedi.

Osmanlı Hanedanından Başbakan Erdoğan'a 'muhteşem Yüzyıl' Desteği
Mustafa Akif Ekşi’nin yazıp Sami Gülbaba’nın yönetmenliğini üstlendiği “Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han” adlı oyunun galası, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Galaya Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Osmanlı Hanedanından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Oyun öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Başbakanımız ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi hakkında yaptığı açıklamada gerçekleri yansıttı. Biz aile olarak bu konuda çok rahatsız olduk. Tarih çok önemli; günümüzde Mustafa Kemal Atatürk’ü koruma kanunu varsa, Osmanlı ecdadı da her şeyi ile koruma kanunu kapsamına alınmalıdır. Keşke düzgün bir dizi yapılsa ve tarihi doğru anlatsalar. ‘Eskitilmiş Kılınç’ oyunu çok güzel, inşallah yakında sinema filmini de yapacağız. Başbakanımızdan Allah razı olsun, bizi bu konuda da yalnız bırakmıyor” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de, "Ecdadımızın hayatının doğru anlatılması gerekir. Osmanlı ile aramıza büyük bir mesafe kondu, kopartıldık. Kim kahramandı, kim vatan haini öğrenemedik” ifadelerini kullandı.

Amaçlarının tarihi doğru öğretmek olduğunu belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, “Sultanbeyli Belediyesi olarak bu oyuna sponsor olduk. Bizim amacımız, tarihimizin doğru öğretilmesidir. Bu vesile ile oyununun galasını Sultanbeyli'de yaptık. Malum dizi ile ilgili Başbakanımızın açıklamaları olmuştur. Bu konuda tarihçiler böyle bir hayatın olmadığını açıkladılar. Başbakanımızın anlatmak istediği de buydu zaten. Tarihin doğru öğrenilmesi doğrultusunda biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA