Otoban Bırakılan Köpekler Başkan Yardımcısını Kızdırdı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Belediye’nin Kedi Köpek Bakım evini basın mensuplarına gezdirdi.

Otoban Bırakılan Köpekler Başkan Yardımcısını Kızdırdı
Başkan Yardımcısı kedi köpek evinde yaptıkları hizmetleri anlattığı sırada içeriye Karayollarına ait bir araç girdi. Karayolları ekipleri TEM otoyoluna bırakılan 7'si yavru toplam 9 köpeği, araçların ezmemesi için Edirne Belediyesi Başkanlığı'na bağlı Sokak Hayvanları Barınma Merkezi'ne getirdi. Teslim edilen köpekler, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu'nu hem kızdırdı hem de sevindirdi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İstasyon Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanları Barınma Merkezi'ni gazetecilere tanıttı. Barınak hakkında bilgi veren Tanrıkulu, barınaktaki 80 köpek, 10 kediye 3 öğün yemek yapıldığını ve hastaneler ile yemekhanelerden kalan yemeklerinde verildiğini ifade etti.

Tanrıkulu, Trakya'de en büyük hayvan barınağına sahip olduklarını belirterek, "Son 11 ay içerisinde 891 hayvan kısırlaştırdık. Bu çok önemli bir rakam. Bizim yapmamız gereken işlerden biri, sokakta dolaşan hayvanları kısırlaştırmak. Kısırlaştırarak bir süre Sonra onların sayı olarak azalmasını sağlamak. 82 tane hayvanın tedavisini yapmışız. Hayvanları kısırlaştırdıktan Sonra hemen sokağa salmıyoruz. En az 10 gün durduktan Sonra salıyoruz. Ayrıca kedi ve kanatlı hayvanlarında tedavisini yaptık. Onlara iyi bakmamız lazım, çünkü dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Bizim sokak hayvanları birimi Trakya 'da tek. Her yıl barınağımızı geliştiriyoruz. Bu yoğunlukta Trakya'da başka yok. Mutfağımız var ve hayvanlar için yemekler yapılıyor" dedi.

Başkan Yardımcısı Tanrıkulu keyifle yaptıkları hizmetleri anlatırken, karayolları ekipleri, TEM otoyolu kenarına bırakılan 9 köpeği, yol kenarından toplayarak, ekip aracıyla barınma merkezine getirdi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, duyarlı davranışlarından dolayı karayolları çalışanlarına teşekkür etti. Tanrıkulu, yol kenarına bırakarak köpekleri ölüme terk edenlere de tepki gösterdi. Ardından köpeklere parazit ve uyuz aşıları yapılarak bakıma alındı.

Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun yaptığı tanıtımda en büyük ilgiyi bir ayağı kaza Soncu kopan üç ayaklı köpek çekti. Barınaktaki köpeklerin çekim gazetecilere ilgi göstermesi ve bir gazeteci yalamaya başlaması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu .
Kaynak: İHA