Lens Uygulamalı Katarakt Ameliyatı

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde reflaktik cerrahi yöntemi ile ''multifokal torik lens'' uygulamalı katarakt ameliyatı yapılıyor.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İzzet Can yaptığı açıklamada, reflaktik cerrahi yöntemi ile multifokal torik lens uygulamalı katarakt ameliyatının Türkiye'de sayılı tıp merkezlerinde yapıldığına dikkat çekti.

Ameliyatla hastanın kataraktının alındığını, aynı zamanda astigmat, yakın ve uzağı görme sorunlarının ortadan kaldırıldığını belirten Can, hastanın, 18 yaşındaki bir insan gibi rahat görme imkanına kavuştuğunu söyledi.

Bu yöntemle hastaların gözlükten bağımsız hale geldiğini anlatan Can, ''Yalnız bu işlem her hastaya yapılan bir işlem değil. Muhakkak hastanın gözünde önceden yapılan muayenelerle uygunluğunun tespit edilmesi lazım. Hasta uygun olduğu zaman bir takım teknolojik ölçüm yöntemleri kullanılarak bu tekniği gerçekleştirebiliyoruz'' dedi.

Ameliyatların başarısı için klinikteki teknik donanımın ve deneyimli cerrahın önemli iki faktör olduğu belirten Prof. Dr. Can, Bozuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bu anlamda yeterli olduğunun altını çizdi.

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA