'Küresel Kriz Sonrası Türkiye'nin Yön Arayışları' Konferansı

Giresun Üniversitesi, "Küresel Kriz Sonrası Türkiye'nin Yön Arayışları" başlıklı konferans düzenledi.

'Küresel Kriz Sonrası Türkiye'nin Yön Arayışları' Konferansı
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen, Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Asya Araştırmaları Merkezi Öğretim Üyesi ve Ekonomi Yazarı Prof.Dr. İbrahim Öztürk'ün konuşmacı olarak katıldığı "Küresel Kriz Sonrası Türkiye'nin Yön Arayışları" başlıklı konferans, Güre Yerleşkesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda yapıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “Devlet kurumlarının ileriye yönelik ekonomik planlarının olması gerekir. Ülkelerin ekonomi ile ilgili politikaları hepimizi yakından ilgilendirmektedir. İktisadi hayat ve ekonomi çok önemlidir. Günümüz dünyasını saran buhranlar yeni deyimi ile krizler ülkeleri farklı olarak etkilemektedir. Bugün konferansımız memleketimizin halini bu açılardan bilimsel bir çerçeve içerisinde değerlendirip, bizlerin bilgilenmesine katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle bugünkü konferansımız da değerli bilgileriyle bizlerle olan Prof. Dr. Sayın İbrahim Öztürk’ü üniversitemizde ağırlıyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

Rektör attarın açılış konuşmasının ardından Genel olarak dünyada yaşanan ekonomik krizler ve bunların çözüm yolları üzerine bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Öztürk, “Küresel krizin yeni bir yenilenme sürecini beraberinde getirdiğini ve bu süreçte yeni fırsatlar doğacağını ifade ederek, Türkiye’nin bu fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiği üzerine vurgu yaptı. Öztürk daha sonra konferansa katılanlarla Soru-cevap şeklinde bir bölüm gerçekleştirdi.

Giresun üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Şensöz günün anısına Prof. Dr. İbrahim Öztürk'e teşekkür plaketi takdim etti .
Kaynak: İHA