Öksüz ve Yetim Öğrenciler Efes Ören Yerlerini Gezdi

Adana Ceyhan’da faaliyet gösteren CeyhanTut Elimi Derneğinin (CEYTED) kültür etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği gezide; öksüz ve yetim öğrencilere Efes ören yerlerinin tarihi zenginlikleri anlatıldı.

Öksüz ve Yetim Öğrenciler Efes Ören Yerlerini Gezdi
Ceyhan'da farklı okullarda eğitim gören başarılı öksüz ve yetim öğrenciler, sosyal, kültürel ve tarihi bilgilerinin geliştirilmesi amacıyla Konya Aydın , İzmir ve Denizli illerini kapsayan bir ziyaret programı gerçekleştirdiler. Bu kapsamda Selçuk ilçesinin tarihi ören yerlerini gezen öğrenciler, bu tarihe hayran kaldılar.

CEYTED Derneği Başkanı ve aynı zamanda Ceyhan Kaymakamının eşi olan Serpil Karakuş, dernek üyeleri ve öğrenciler Maket Köyü, Meryem Ana Evi, Efes Antik Kentini ve Şirince köyünü ziyaret ettiler. Konuk öğrencileri Meryemana Evi'nde, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve eşi Havva Boyacı karşıladı.

Selçuk'un tarihi güzelliklerinden oldukça etkilenen dernek üyeleri ve başarılı öğrenciler, Efes ören yerlerine ve Şirince köyüne hayran kaldıklarını ifade ettiler. Konuk öğrencilere ziyaret boyunca eşlik eden Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı; bu başarılı öğrencileri yaz sezonunda yeniden görmek istediklerini, ilçenin daha gezilip görülecek çok yerinin olduğunu söyledi.

Dernek üyeleri ve öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Boyacı ve eşi Havva Boyacı; “Siz bizim geleceğimizsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz” dediler .
Kaynak: İHA