Aksaray Eğitimciler Derneği'nden Tiyatrolu Öğretmenler Günü Kutlaması

Aksaray Eğitimciler Derneği, 'Fedakârlık' adlı tiyatro oyunu ile Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Aksaray Eğitimciler Derneği'nden Tiyatrolu Öğretmenler Günü Kutlaması
Aksaray'daki programa Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Gençlik Spor Müdürü Süleyman Arısoy, Mili Eğitim Müdürü Yardımcısı Eren Koçaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Özdemir, Mustafa Koyuncu, sendika başkanları ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Eğitimciler Derneği Başkanı Cemil Hüyük, dernek olarak her yıl Öğretmenler Günü'nü çeşitli aktivitelerle kutlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu yıl farklı bir etkinlikte bulunmak amacıyla sizin hayatınızı anlatan 'Fedakarlık' adlı tiyatro oyununu sizlerin beğenisine sunduk." dedi.

Programda, eğitime katkılarından dolayı bazı kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Plaket takdiminde söz alan Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, biraz önce şiir okuyan kız öğrenciyi göstererek, "Bize duygusal anlar yaşatan kızımıza sahip çıkan öğretmenimiz gibi bundan önceki siyasal iktidarlar da çocuklarımıza sahip çıksalardı, ülke bu günkünden çok daha ilerde olurdu." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Dünya Sahnesi tiyatrocuları tarafından sergilenen oyun perde aldı. Gerçek olaylardan esinlenerek sahnelenen oyunda, bir yurtta görev yapan müdür ve yardımcısının başından geçen olaylar anlatılıyor. Program sonunda Muharrem ayı sebebiyle geceye katılan davetlilere aşure ikram edildi .