Hollandalı Sanayicilerden Türkiye Çıkarması

Hollanda sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (VNO-NCW), Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin katılımıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 5-7 Kasım tarihlerinde 10 kişilik bir heyetle Türkiye ziyareti gerçekleştirecek.

VNO-NCW Başkanı Bernard Wientjes, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada; Başbakan Mark Rutte ile birlikte büyük şirketlerin CEO'larının da katılacağı ziyarette önemli görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Wintjes "Türkiye'ye yapacağımız iki günlük resmi ziyaret Ankara ve İstanbul'da gerçekleşecek. Bu ziyaret Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonomik ve dostluk ilişkilerinin 400. yıl dönümünde yapılması açısından son derece önemli. Beraberimizde Hollanda'nın ileri gelen şirketlerinin temsilcileri de yer alıyor. Özellikle bu işadamları iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak için görüşmeler ve anlaşmalar yapacaklar." şeklinde konuştu.

1940 ADET HOLLANDALI FİRMA TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTERİYORHollanda’nın Avrupa’da Almanya’dan sonra en fazla ticaret yaptığı ikinci ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Başkan Wientjes, şöyle devam etti: "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 6 milyar euro civarında. Türk işadamları çok aktif bir şekilde Hollanda'da iş yapıyor. Bunun yanında Hollandalı işadamları da Türkiye'de çok aktif. Türkiye’de faaliyet gösteren Hollanda firma sayısı 1940’a ulaştı; Philips, Unilever, Shell bunlardan bazıları. Hollanda’da iki yıldan bu yana yatırım yapan Türk şirket sayısı ise 15."YENİ AÇILIMLAR VE ŞİRKETLERLE BULUŞMALAR SAĞLANACAKTürkiye gezisinden oldukça umutlu olduklarını söyleyen VNO-NCW Başkanı Bernadt Wintjes "Amacımız iki dost ülke arasında yaşanan dostluk rüzgârlarından istifade ederek ticareti daha da geliştirmek. Nisan ayında Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hollanda Kraliçemiz Beatrix'i ziyareti ile başlayan 400. yıl resmi faaliyetleri Hollandalı işadamlarının ziyaretleriyle devam ediyor." dedi.