Göksu Barajı’na 110 Bin Sazan Balığı Bırakıldı

Diyarbakır Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, 110 bin pullu yavru sazan balığını düzenlenen törenle Göksu Barajı’na bıraktı.

Göksu Barajı’na 110 Bin Sazan Balığı Bırakıldı
Göksu Baürajı'nda düzenlenen törene, DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Hasan Kılıç, Fırat Tutşi, A. Rahim Kartal, şube müdürleri ve çok sayıda kurum çalışanı katıldı.

DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, "DSİ Genel Müdürlüğü’nce ülkemizdeki su ürünlerini ve kaynaklarının geliştirilmesi, bu kaynaklardan ekonomik olarak yararlanması, üretimin artırılması ve su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla her yıl rutin olarak baraj ve göletlere balıklandırma programına uygun olarak yavru balık bırakılmaktadır. Bizde DSİ 10. Bölge Müdürlüğü olarak her yıl geleneksel olarak Göksu Barajı rezervuar alanına törenle balık bırakmaktayız. Her yıl barajlarımıza ve göletlerimize yaklaşık 2 milyon 500 bin pullu yavru sazan balığı bırakıyoruz. Amacımız bölgeye sosyal ve ekonomik olarak katkıda bulunmak, doğal yapıyı korumak ve aynı zamanda vatandaşlarımızın balık sporuna da yardımcı olmaktır. Böylesi bir amaçla bugün bu balıkları suya bıraktık, inşallah bunlar büyür ve insanlara faydalı hale gelirler. Bu etkinliğe duyarlılık gösteren tüm kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA