Deniz Feneri Davası Savcılarının Beraat Etmesi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Deniz Feneri Davası'na bakan savcıların haklarında açılan davadan beraat etmesi ile ilgili olarak, "Gerekçeli kararı görmeden yorum yapmak, tahlil yapmak bizi her zaman doğruya götürmez.

Onun için bu davayla ilgili olarak gerekçeli karar ortaya çıksın, onun üzerinden değerlendirme yaparız. Cevapsız hiçbir soru kalmaz hiç kimse merak etmesin" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin mazbata töreni sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bakan Ergin, gazetecilerin Deniz Feneri Davası'na bakan savcıların haklarında açılan davadan beraat etmelerini sorması üzerine şunları söyledi: "Bu tip hadiselerde hep söylediğim şudur; Balyoz Davası ile ilgili karar çıktıktan sonra da benzer sorular soruldu. Aynı şeyi söyledim. Gerekçeli kararı görmeden yorum yapmak, tahlil yapmak bizi her zaman doğruya götürmez. Onun için bu davayla ilgili olarak gerekçeli karar ortaya çıksın, onun üzerinden değerlendirme yaparız. Cevapsız hiçbir soru kalmaz hiç kimse merak etmesin. "
Kaynak: İHA