Bayburt Belediye Başkanı Polat'ın Açıklaması

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kente hakim bir tepede yapımı devam eden İmaret Tepe projesinin turizm açısından Bayburt'un yeni cazibe merkezi olacağını söyledi.

İmaret Tepesi'ndeki sosyal tesis ve türbe yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Dediğimiz şudur; Trabzon ve Giresun'un Boz tepeleri var Bayburt'un da İmaret Tepesi olacak, İstanbul'un Pierre Loti'si var Bayburt'un da İmaret Tepesi olacak'' diye konuştu.

Polat, şehre en hakim tepelerden olan İmaret Tepe'in kıymetinin günümüze kadar anlaşılmadığını ifade ederek, ''Biz buraya baktık ve dedik ki devir turizm devri. Bayburt'a dışarıdan gelen insanların oturabilecekleri, dinlenebilecekleri, Bayburt'u seyri temaşaya dalabilecekleri bir mekan olsun. Burayı tespit ettik ve projesini geliştirdik. İstanbul Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile görüştük, buraya geldi ve projemizi uygulamayı kabul etti'' dedi.

Projenin 2 aşama halinde yapılacağını anlatan Polat, şöyle konuştu:

''Buradaki çalışmalarımızın birinci bölümü şuan inşaatı devam eden sosyal tesis, ikinci bölüm ise bu alanın çevre düzenlemesi. Çevre düzenlemesi içinde yine Kültür Bakanlığı'mızdan proje karşılığı 100 bin lira aldık. İmaret Tepe'de yine bin 200 yıllık mezar taşları ve bir de kitabe var. Bu alandaki mezarlıkta Necmuddin Geylani, Veysel Hamedani ve Ali Çelebi metfun. Bunlar Bayburt'un İslamlaşması, Müslümanlaşması adına burada yaşayanların Geylan'dan, Hamedan'dan Bayburt'a gelmiş, Alperen dediğimiz insanlar. Buradaki insanlara tebliğ ve irşat faaliyetinde bulunmuşlar. Bizim onların kıymetini bilmemiz gerekiyor, sorumluluğumuz budur. Şimdi buraya hem Bayburt'un siluetine yakışacak bir türbe,hem de bu insanların duyulmasına, tanınmasına, ziyaret edilmesine, dua okunmasına vesile olacak işler yapıyoruz''

Polat, proje bittiğinde İmaret Tepe'nin Bayburt'un yeni merkezi olacağını belirterek, ''İmaret Tepe projesi, Bayburt'un yeni bir turizm cazibe merkezi olacak'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Yayıncı: Tuncay Bekar
Kaynak: AA