Jandarma Ekiplerince 7 İlçede Yapılan Çalışmalarda 101 Kilo Esrar İle 161 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Çınar, Hani, Kayapınar, Kulp, Sur, Silvan ve Yenişehir ilçelerinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda, 101 kilo esrar ile 161 bin 561 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Vali Mustafa Toprak, İl Jandarma Komutanlığı'nda, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay ile yaptığı açıklamada, jandarma ekipleri tarafından sigara kaçakçılığı yapan kişilere yönelik olarak 13 Kasım tarihinde, Silvan'ın Başdeğirmen köyünde operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonda, 3 ev ve eklentilerinde arama yapıldığını ifade eden Toprak, karton kutularda toplam 132 bin 821 paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirildiği bilgisini verdi.

Jandarmanın kaçakçılıkla mücadele çalışmalarında, son 3 haftada Çınar, Hani, Kayapınar, Kulp, Sur, Silvan ve Yenişehir ilçelerinde 89 kilo kubar ve 12 kilo toz olmak üzere 101 kilo esrar maddesi ele geçirildiğini de kaydeden Vali Mustafa Toprak, şunları söyledi:

''Operasyonlarda ayrıca 161 bin 561 paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla söz konusu olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 40 şüpheliden 11'i sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.''

Muhabir: Nail Kadırhan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA