Nevşehir’de Kariyer Fuarı 22-23 Kasım Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek

Nevşehir’de İŞKUR tarafından iş arayanlar, kariyer yapmak isteyenler, öğrenciler ile işverenleri bir araya getirmek için Kariyer Fuarı düzenlenecek.

22-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda işadamları, yazarlar ve akademisyenler tarafından katılımcılara girişimcilik ve kariyer konularında eğitim ve konferanslar verilecek. İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel yaptığı açıklamada, bu yıl Nevşehir’de ilk kez Kariyer Fuarı düzenleyeceklerini kaydetti.

22-23 Kasım tarihleri arasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuara Nevşehir Üniversitesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nun yanı sıra Nevşehir’deki mesleki eğitim veren okullardan çok sayıda öğrenci, iş adamları, bürokrat, yazar ve akademisyenin katılacağını ifade eden Temel, fuarın iş arayan mezun öğrencilerin yanı sıra girişimciler mesleklerinde kariyer yapmayı planlayanlar için oldukça faydalı olacağına inandığını vurguladı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın da katılacağı fuarın ilk gününde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız ve Yazar Alev Alatlı tarafından katılımcılara Girişmcilik ve Liderlik konularında bir konferans verileceğini aktaran İŞKUR Müdürü İlhan Temel, Kar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksen tarafından verilecek olan Girişimcilik ve İstihdam ve Doç. Dr. Mustafa Saral tarafından verilecek Liderlik konferanslarının da büyük ilgi çekeceğini söyledi.

Fuarın ilk gününde akşam Türk Halk Müziği konserinin düzenleneceğini aktaran İŞKUR Müdürü İlhan Temel, fuarın ikinci gününde ise öğrencilere yönelik ücretsiz olarak Çanakkale 1915 filminin gösterileceğini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA