Tekirdağ'ın Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü Kutlandı

Tekirdağ'ın kurtuluşunun 90. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Törenler, Muratlı Caddesi'ndeki şehitlik ve valilik binasının önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Belediye Başkanı Adem Dalgıç, törende yaptığı konuşmada, 13 Kasım'da Tekirdağ'ın kurtuluşunun, ulusal dayanışmanın ve tek bir hedefte birleşmenin yaşandığı tarihi günlerden biri olduğunu söyledi.

Dalgıç, ''En zor şartlarda dahi, istediğimiz ve çalıştığımız takdirde başarıyı yakalayan bir milletin bireyleri olarak, şehrimizin her alanda daha ileri götürülmesinde sorumluluk sahibi olmalı ve bu sorumluluk içinde çalışmalıyız'' diye konuştu.

Tören, öğrenciler tarafından Tekirdağ'ın kurtuluşuyla ilgili şiirler okunması ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Törenlerin ardından, Namık Kemal Üniversitesi tarafından Tekirdağ'ın kurtuluş etkinlikleri kapsamında Tekirdağ AVM'de, ''Tekirdağ'da Odrys Kralları Kersobleptes ve 3. Teres'' ile ''2. Abdülhamit Dönemi Tekirdağ Fotoğrafları'' konulu sergiler açıldı.

Törenlere, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ile kurum amirleri katıldı.

Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA