Bakan Eroğlu: Fatih Ormanı’nın İstanbul 1453 İle İlgisi Yok

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Fatih Ormanı’nın, İstanbul 1453 ile ilgisi yoktur.Ormanın kesilmesi söz konusu değil.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun İstanbul 1453 projesi için bölgedeki ormanın gruba tahsis edilip edilmediğini sordu. Bakan Eroğlu, Fatih Ormanı’nın herhangi bir firmaya tahsisinin söz konusu olmadığını belirterek, “Orası tabiat parkı. Alanın tahsis edilmesi ya da ağaç kesilmesi söz konusu değil. Fatih Ormanı’nın 1453 ile ilgisi yok. Ormanın kesilmesi söz konusu değil.” dedi.

Komisyonda, ‘Su akar Türk bakar’ sözü dolayısı ile de bir tartışma yaşandı. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in, “Önceden ‘su akar Türk bakar’ denilirdi. Artık ‘su akar Veysel Hoca gereğini yapar’a döndü.” şeklindeki sözlerine, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur tepki gösterdi. Onur, “Allah aşkına şu lafı bırakın. Azıcık okusanız böyle bir şey olmadığını bilirdiniz.” diye konuştu.

Aydemir’in, “Dinlemek istemiyorsanız çıkabilirsiniz.” şeklindeki sözlerine, CHP’li vekillerden tepki geldi. Aydemir, “Söylediklerim zorunuza gidiyorsa dinlemek zorunda değilsiniz, manasında dedim.” ifadesini kullandı. Bakan Veysel Eroğlu da milletvekillerinin sorularına verdiği cevapta, söz konusu tartışmayı hatırlatarak, kendisinin İSKİ Genel Müdürü olmadan önce İstanbul’da bir haftaya yaklaşan su kesintileri olduğunu söyledi.

Bu dönemde evindeki küveti doldurarak suyu oradan maşraba ile alıp kullandıklarını anlatan Eroğlu, “Marifet iltifata tabidir.” dedi.