Siirt Valisi Aydın Öğrencilerle Kitap Okudu

Siirt'te devam eden kitap okuma kampanyası kapsamında, Siirt Valisi Ahmet Aydın, öğrencilerle sohbet ederek, kitap okuma saatine katıldı.

Siirt Valisi Aydın Öğrencilerle Kitap Okudu
Kitap okumayı teşvik etmek amacıyla Siirt Lisesi öğrencilerini ziyaret eden Vali Ahmet Aydın, geçen yıl açılan kitap okuma kampanyasında Siirt'te 1 milyon kitap okunduğunu hatırlatarak, bu yıl öğrenciler başta olmak üzere, valisi, öğretmeni, müdürü, memuru, STK'sı ve vatandaşlarla birlikte kitap okuma sayısının 2 milyona çıkarılacağını vurguladı.

Siirt'te kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Vali Ahmet Aydın, öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı. Siirt'te uygulanan eğitim projeleriyle son yıllarda büyük bir başarı elde ettiklerini anlatan Vali Aydın, "Bu yıl KPSS'de Türkiye ikinciliğini elde ettik. Geçen yıl da ÖSS'de iller sıralamasında 9. olmuştuk. Elde edilen bu başarılar kesinlikle planlı, programlı çalışmaların eseridir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde devam eden 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde, iki yıldan beri 7'den 70'e Siirt Okuyor Projesini yürütüyoruz. Amacımız Siirt'te kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirmektir" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ünlü yazarları Siirt'e davet ettiklerini bildiren Vali Ahmet Aydın, "Siirt'te kitap okumayı yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda kitap okuma kampanyasına destek vermek amacıyla ünlü yazarları, 24 Kasım'da Siirt'e davet ettik. Onları öğrencilerimizle buluşturup, söyleşiler yaptıracağız" diye konuştu.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ahmet Aydın, önümüzdeki günlerde diğer okulları da ziyaret edeceğini ve öğrencilerin kitap okuma saatine aktif olarak katılacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA