Küçükçekmece’de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Küçükçekmece Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla açıldı.

Küçükçekmece’de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı
Ruhsal hastalığı olanların toplum içinde tedavi edilebilmesi amacıyla kurulan merkezin açılışına; Vali Mutlu’nun yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, BRSHH Başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kaygının, toplumun bir değeri olduğuna dikkat çekerek, gelişen teknoloji ve lüks hayatın insanları yalnızlaştırdığını dile getirdi. Ruh sağlığı merkezlerinin insanların yanı başında olmasının önemine vurgu yapan Vali Mutlu, “İnsanoğlu aya ulaştı. Uzayın derinliklerine ulaştı. Fakat gönüllere ulaşmada maalesef sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntı insanı yalnızlaştırıyor. Ruh sağlığı gibi hizmetlerin yanı başımıza gelmesini zorunlu kılıyor. İnsanlarımız, sosyal izolasyon nedeniyle Bakırköy ve Erenköy’de hizmet veren ruh sağlığı hastanelerine giderken, sıkıntı yaşıyorlar. Bu kapsamda artık sadece hastanelerimizle değil, ruh sağlığı merkezlerimizle de halkımızın çok yakınında olacağız ve bu merkezlerin sayısını artıracağız ” diyerek, desteklerinden dolayı Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Belediyesi’ne teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı’nın artık sağlığı vatandaşın ayağına götürdüğünü belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, ruh sağlığı merkezinin ruhsal problem yaşayan insanlar için önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Bunlarla birlikte özellikle hastanede yatılı olarak tedavi gördükten sonra çıkan hastaların, tedavisinin devamlılığı açısından da hizmetin önem arz ettiğini belirten Yeniay, “Amaç, ruhi hastalıkları olan insanların topluma kazandırılmasıdır. Bu tedavi merkezleri, toplum içerisinde hastaları iyi noktaya taşıyacaklar. Ayrıca, belediyemiz bünyesinde hizmet veren aile danışma merkezlerimiz de var olan yapıyla entegre edilerek, iletişim halinde olacak. Böylece halkımıza daha iyi bir hizmet sunulacak.” diye konuştu.

Açılışın ardından Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yaşam Sevinci Merkezi’ni gezen Vali Hüseyin Avni Mutlu, yaşam sevinci giyim mağazası ve aşevi hakkında detaylı bilgi alarak, ilçedeki hizmetlerinden dolayı Başkan Yeniay’ı tebrik etti .
Kaynak: İHA