Chp'den, Balbay ve Haberal'a Cezaevi Görevi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan vekili İstanbul milletvekili Muharrem İnce, Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Ergenekon davası sanıklarından CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ı ziyaret etti.

Chp'den, Balbay ve Haberal'a Cezaevi Görevi
Ziyaret sonrasında cezaevi çıkışında basın açıklaması yapan İnce, Balbay'a Adalet Bakanını izleme ve İnfaz Koruma memurlarının özlük haklarıyla ilgili bir çalışma yapmasını istediğini söyledi.

Haberal'dan ise Organ Nakli konusunda bir çalışma yapmasını istediğini belirten İnce, bu gündem dışı çalışmaların, TBMM'de okunacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Melda Onur, Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Amasya Milletvekili Ramis Topal ve İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Silivri Cezaevi'ne gelerek Ergenekon davasından tutuklu bulunan CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustfa Balbay'ı ziyaret etti.Ziyaretten sonra basın açıklaması yapan Muharrem İnce, Meclis açılışı sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın kafalarına kazındığını söyledi.

İnce, "Sayın Başbakan 'Ben onunla düşünmüyorum' demişti. Başbakan açık açık şunu söyledi.

'Yargıya talimatı sen verme, ben veririm' dedi.

Bunu net bir şekilde gördük. Yasama yürütmenin emrine girmiş durumdadır. Ne yazık ki yargı da yürütmenin emrine girmiş durumdadır. Türkiye'de parlamenter demokrasi çalışmıyor artık. Soru önergelerine cevap yok. Araştırma önergelerine komisyon kurulmuyor. Kanunlar keyfi şekilde temel kanun olarak görüşülüyor. Yasama kontrol altında, yasama yetkisi Türk milleti adına değil Tayyip Erdoğan adına yapılıyor. Yargı yetkisi de Tayyip Erdoğan ve AKP adına yapılıyor." diye konuştu.

'BALBAY, DURUŞMALARDAN MEN EDİLMESİNE TEPKİLİ'
Konuşmasının bu bölümünde Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın mesajlarını da ileten İnce, "Sayın Balbay'ın söyledikleri çok ilginç, 'Söz istedim. 'Salonu terk ettin' diye mahkeme bana ceza verdi.' diyor. Oysa kamera kaydının ortada olduğunu söyledi.

Bu mahkeme gerçekten iktidarın mahkemesi değilse, bu mahkeme yanlı, taraflı bir mahkeme değilse, Adnan Menderes'i idam eden o yanlı mahkeme gibi değilse o kamera kayıtlarını açıklarlar." dedi.

BALBAY VE HABERAL'A CEZAEVİNDE ÇALIŞMA GÖREVİ
Grup Başkan Vekili sıfatıyla Balbay ve Haberal'a gündem dışı çalışma görevi verdiğini belirten İnce, "Dedim ki sayın Balbay'a, Adalet Bakanını izleme görevi sana ait. İnfaz Koruma memurlarının özlük hakları ile ilgili gündem dışı bir konuşma hazırlayacak. Bir milletvekili arkadaşımız da bunu gündem dışı olarak Meclis'te okuyacak. Bu konuyla ilgili Meclis araştırması hazırlayacak. Özel mahkemelerin yargılama yöntemleri üzerine de gündem dışı konuşma hazırlayacak. Sayın Haberal'dan da organ nakli konusunda bir gündem dışı konuşma hazırlamasını ve önümüzdeki günlerde bunu bana iletmesini istedim. Bu çalışmayı da hekim kökenli bir milletvekili arkadaşımız da bu konuşmayı meclis kürsüsünden okuyacak. Yine sayın Haberal Tıp eğitimi ile ilgili bir meclis araştırma hazırlayacak. YÖK kanunu üzerinde yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili bir hazırlık yapacak. Bu hazırlığı da milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu meclis araştırmasını da vereceğiz. Yani gerek sayın Haberal gerek sayın Balbay, yasama faaliyetlerinin bir parçası olacaklar. Yasama faaliyetlerine buradan devam edecekler. Milletvekili görevlerini yapacaklar." şeklinde konuştu