AK Parti'li Advan: Yerel Seçimleri Bir Dava Olarak Görüyorum

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, yerel seçimleri bir dava olarak gördüklerini ve bu davayı kaybetmeyeceklerini söyledi.

AK Parti'li Advan: Yerel Seçimleri Bir Dava Olarak Görüyorum
Advan, “Bizim için önemli olan bir dava. Ben iyi avukatım ve dava kaybetmeyi sevmem. HAS Parti'li kardeşlerimle biz bu davayı kazanacağız.” dedi.

Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye katılmasının ardından kapattığı partisinin Diyarbakır teşkilatından 670 kişi, AK Parti’ye geçti. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda rozet takma töreni düzenlendi.

Konferans salonunda düzenlenen törene AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti İl Başkanı Halit Advan, İl Başkan yardımcıları, Sur İlçe Başkanı Şafak Yontürk, Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti İl Başkanı Halit Advan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde anayasa uzlaşma komisyonu oluşturulmasının büyük bir devrim olduğunu ifade etti.

Advan, “Kendisi dışındaki partilere kendisi kadar saygı göstermek, onları kendisinin temsil edildiği sayı kadar temsil ettirmek ve böylelikle muhteşem bir anayasayı oluşturan bir parti ile muhatabız. Ak Parti bunu başarıyor. AK Parti 3 seçimdir, Türkiye’de birinci. Geçen yılki seçimde yüzde 50 oy aldık. AK Parti Doğu ve Güneydoğu’da da birinci parti. Fakat biz Diyarbakır’da da birinci olmak istiyoruz. Birinciliği kazandıracak olanda birlikteliklerdir. Bu birlikteliği işte HAS Parti, diğer İslami cemaatlerle, camialarla yapacağımız birlikteliklerdir. Gelen arkadaşlarımız bize güç katacaktır.” diye konuştu.

Partililere seslenen Advan, “Önümüzde yerel bir seçim var. Bu yerel seçimi de birinci parti olarak almak niyetindeyiz. Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bütün ilçelerde kola kol mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi HAS Partililerle, diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile görüşerek, tabana yayarak başaracağız. Bunu yaparken, önümüzde önemli bir çalışma dönemi var.” şeklinde konuştu.

Advan, Yerel seçimi dava olarak gördüklerini belirterek, “Bizim için önemli olan bir dava. Ben iyi avukatım ve dava kaybetmeyi sevmem. HAS Parti'li kardeşlerimle biz bu davayı kazanacağız. AK Parti 4. olağan kongresi ile çok güçlendi. Kongreden sonra üye sayısını 7,5 milyona çıkardık. 85-90 yıllık bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin üye sayısı 1 milyondur. AK Parti, teşkilatlanma ve örgütlenme anlamında çok ciddi örnekler oluşturdu.” ifadelerini kullandı.

ENSARİOĞLU: BİZİM PARTİDE BEN, SEN YOKAK
Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise aynı duyguyu, aynı geçmişi, aynı iddiaları paylaşan insanların ayrı ayrı yerlerde olmasının sadece güç kaybettirdiğini ifade etti.

Ensarioğlu, “Hakka hizmet, halka hizmet anlayışı etrafında toplanan AK Parti bayrağı altında toplanan bu değerli siyaset insanlarının geçmişte olduğu gibi değil, geçmişte biz partilerin birleşmesini çok gördük. Partiler sadece yukarıda ismen birleşirdi, ama tabanda asla birleşmezdi. Bizim partide, sen ben yok. Bizim partide kimsenin şahsi ikbal arayışı yok. Kendini bir yere taşımak yok. Millet için, halk için siyaset yapmak var. O yüzden bizde gerçek birleşme, kucaklaşma, güç birliği ve inanç birliği var. Onun için bugün burada HAS Parti’de geçmişte siyaset yapan il Başkanı ve ütün il yönetimi arkadaşımızla birlikteyiz. Biriz. Bu birliktelik bize heyecan verecektir, güç katacaktır. Evlerine hoş geldiniz diyoruz.” şeklinde konuştu.

PARLAK: DİYARBAKIR’DA SİYASET YAPMAK ZORAK
Parti’ye geçen kapatılan HAS Parti İl Başkanı Alaattin Parlak ise 2010 yılında Halkın Sesi Partisi’ni kurduklarını belirterek, “Fakat geçen süreç içerisinde milletimizin bize gösterdiği istikamet çerçevesinde kurucular kurulunun kararı ile karar vermek zorunda kaldık. Bu kararda, Halkın Sesi Partisi'nin, AK Parti’ye katılım sürecini hep birlikte gördük. İnşallah önümüzdeki günlerde AK Parti’nin, geçen seçimde aldığı yüzde 50 oydan daha fazla oy alarak, bir çalışma içerisine gireceğiz. Geçmişte aynı siyasi kökenden gelen arkadaşlarımız, ağabeylerimiz var. Öncelikle il teşkilatının bize gösterdiği davetten dolayı teşekkür ediyorum. İller çapında ilk kez yapılan bir programdır. Bundan sonra AK Parti saflarında, gönül gönüle bir çalışma içerisine gireceğiz. Diyarbakır’da siyaset yapmak o kadar kolay değil. Ama bundan sonra ben bütün arkadaşlarım Diyarbakır’ın bütün sokaklarını, caddelerini, meydanlarını gezeceğiz. AK Parti’yi Diyarbakır’da birinci parti yapmak için elimizden gelen bütün mücadeleyi sarf edeceğiz.” dedi .