ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım Açıklama Yaptı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak, Türkiye'nin angajman kuralları doğrultusunda karşılık vererek uluslararası hukuki haklarını koruduğunu belirtti.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, bazı güçlerin Ortadoğu üzerinde emelleri olduğunu ve bu emellerine ulaşmak için Türkiye'yi savaşa çekmeye çalıştıklarını iddia etti.

Türkiye'nin bölgedeki en etkin güç konumunda olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

''Yaşanan gergin süreçte temkinli fakat kararlı davranmalıyız. Bizim Suriye halkı ile bir sorunumuz yok. Asıl sorun Esed rejimidir. Yıkılması gereken Esed rejimidir, fakat bu süreçte Suriye halkının zarar görmemesi için hassas davranılmalıdır. Hükumet milletimizin hukukunu korumak için ne gerekiyorsa onu yapacaktır. Bu süreçte sivil toplum kuruluşları olarak, hükumetimizi destekliyoruz. Kesinlikle duygusal ve fevri hareket etmemeliyiz. Bizi savaşa çekmeye çalışan dış güçlere karşı önlem almalıyız. Tezkere sürecinde yaşanan gelişmeler inşallah ülkemiz için hayırlı olur.''

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA