Nobel Ödüllü Krugman, Ekonomik Krizden Çıkış İçin Sırp Hükümetine ''Devlet Yatırımlarının Artırılmasını''

Ekonomi dalında Nobel Ödülü sahibi Amerikalı ünlü ekonomist Paul Krugman, ekonomik kriz yaşayan Sırbistan hükümetine, ''devlet yatırımlarının artırılmasını'' tavsiye etti.

Ekonomik İyileşme Ulusal Konseyi ' nin davetlisi olarak Sırbistan ' ın başkenti Belgrad ' a gelen Krugman , Başbakan İvitsa Daçiç ' le görüştü . Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Sırbistan Başbakanlığı yazılı açıklama yaptı .

Açıklamada , Krugman ' ın Başbakan İvitsa Daçiç ile ülkedeki ekonomik krizi ve bu krizden çıkış yollarını konuştukları belirtildi .

Başbakan Daçiç ' in , Paul Krugman ' ı ülkedeki ekonomik durum hakkında bilgilendirdiği ifade edilen açıklamada , Sırp Başbakan ' ın ekonomik krizin aşılması hususunda kısıtlayıcı politikaların ve tasarrufların yeterli olmadığını belirttiği , ülkeye yapılan yatırımları , teşvik projelerini ve aynı zamanda alt yapı , tarım ve enerji alanındaki yatırımları desteklediği kaydedildi .

Krugman ' ın ise yapılan görüşmede ' ' Sırbistan ' ın ekonomik krizden çıkış yolunun devlet yatırımlarının artırılmasını ' ' tavsiye ettiği belirtildi .

Paul Krugman , Belgrad ziyareti kapsamında Sırbistanlı iş adamları ile bir araya gelerek , ekonomik krizden çıkış yöntemleri konusunda görüşeceği öğrenildi .

Amreikalı ekonomist Paul Krugman , 2008 yılında ekonomi alanında Nobel ödülü kazanmıştı . Amerikan Princeton Üniversitesi ' nde İktisat ve Uluslararası İlişkiler Profesörü olarak görev yapan Krugman , aynı zamanda ünlü Amerikan gazetesi New York Times ' ta köşe yazarlığı yapıyor .

Muhabir : Medin Haliloviç - Kayhan Gül

Yayıncı : Ömer Çetres
Kaynak: AA