Güneşin Yüzünü Göstermesiyle Vatandaş Kendini Sokağa Attı

Gaziantep’te arife gününden bu yana etkili olan sağanak yağış ve dolu, yerini güneşli havaya bıraktı.

Güneşin Yüzünü Göstermesiyle Vatandaş Kendini Sokağa Attı
Yağış nedeniyle bayramı evlerinde geçiren vatandaşlar, güneşin yüzünü göstermesiyle dışarı çıkarak bayramın tadını çıkardı.Son günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yağışlar nedeniyle bayram ziyareti gerçekleştiremeyen vatandaşlar, bayramın son gününde sokağa çıktı. Kurban Bayramı olmasına rağmen vatandaşların kebapçılara yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Ailesini alarak bayram ziyaretlerine giden bir vatandaş, “Biz yağmur altında kestik, kapalı bir alandı. İyi güzeldi yani. Tabi ki yağmurda vatandaş da elinden geldiği kadar gayret gösterip biran önce kurbanlarını kesip evlerine döndüler.” dedi.

Bayramın güzel geçtiğini ifade eden bir kadın “Biraz yağışlıydı, çıkamadık gezemedik. Kendimizi Antep”in sokaklarına bıraktık, geziyoruz.” diye konuştu.

Eşi ve çocuğuyla dışarı çıkan başka vatandaş da “Kurbanımızı dün kestik. Yağmur dolayısıyla çıkamadık dışarı. Bugün de hava güzel geziyoruz işte, çarşıya falan dolanıyoruz. Bugün güzel çarşıda biraz açıldı. Çocuklarla yürüyüşe çıktık. İyi geçiyor.” şeklinde konuştu.

Kurbanını pişirip yediğini belirten bir başka Gaziantepli vatandaş ise şunları söyledi: “Pişirdik, yedik. Bol bol doyduk ağam. Danayı yatırdık ağam, kestik. Kendini güzel bir soyduk ağam. Ufak ufak kebabı yedik.”Bayramda iki koç alıp kestiğini ifade eden bir vatandaş ise “Koç aldım kestim, iki tane. Seyyar bir mutfağımız vardı damda, orada kebap yaptık yedik, çoluk çocuklarla, torunlarla hep beraber yedik. Çok iyi oldu, şu saate kadar iyi geçti.” dedi.

Bir kebapçı da şunları kaydetti: “Ağam bizde Kurban Bayramı da bir normal günde aynı hiç değişmez. Devam eder gider bu şekilde.”