Şehit Piyade Onbaşı Engin Mayın, Toprağa Verildi

Hakkari'de kaza sonucunda şehit düştüğü belirtilen Piyade Onbaşı Engin Mayın, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Mayın, için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cami avlusunda taziyeleri Engin Mayın'ın babası Mirsat Mayın, amcası Nihat Mayın, kardeşi Aykut Mayın kabul etti.

Şehidin annesi Hanife Mayın töreni, 112 Acil Servis görevlilerinin nezaretinde, ambulanstan getirilen ve sandalye şekline dönüştürülen sedyede güçlükle izledi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP Milletvekili Oktay Ekşi, askeri erkan ve şehidin aile yakınları katıldı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum çelenk gönderdi.

Baba Mirsat Mayın, gazetecilere, ''15 tane yeğenim var. Onlar da gelsin, onları da göndereceğim. 19 günü kalmıştı. 11 ay oldu görmedim'' dedi.

Şehit Mayın'ın naaşı, cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlarda taşınarak, top arabasına konuldu. Askeri bando eşliğinde top arabasında bir sürü taşınan şehidin naaşı, daha sonra cenaze aracıyla Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Şehit Mayın'ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Muhabir: Fatih Çakmak

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA