Jandarma’dan “ölümsüzlük Şehri” Misis’e Sıkı Koruma

Adana Jandarması, geçmişiyle Dünya Kültürel Mirası’nda önemli bir yere sahip olan Misis Antik Kenti ve kazı ekibini 24 saat korumaya aldı.

Jandarma’dan “ölümsüzlük Şehri” Misis’e Sıkı Koruma
Define avcılarının da peşini bırakmayan jandarma, Ceyhan’da bir evde 13 adet tarihi eser ile 2 dedektör ele geçirdi. Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 24 saat esasına göre icra edilen önleme denetimleriyle, hem kazı yapan yabancı heyetlerin hem de kazı sahasının güvenliği sağlanıyor.

Atatürk döneminde kurulmuş olan Yakapınar Jandarma Karakolu ile bu hizmetlerini 1 Motosiklet Timi ve 2 Trafik Timi, 1 Asayiş Timi ile yürüten Jandarma’nın, yoğun göç alan bu bölgedeki vatandaşlarla geliştirmiş olduğu halkla ilişkiler faaliyetleri ile de asayiş olaylarının önlenmesinde önemli mesafeler kat ettiği bildirildi.

Bu kapsamda; Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Ceyhan İlçesi İmran Köyünde M.K. isimli şahsın evinde tarihi eser bulundurduğunun belirlenmesi üzerine şüphelinin evinde yapılan aramada 8 adet sikke, 2 adet ok ucu, 1 adet kolye ve 2 adet kolye ucu olmak üzere tarihi eser niteliği olabileceği değerlendirilen 13 adet tarihi eser ile 2 adet dedektör ele geçirildi.

Şüpheli M.K. C.Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak serbest bırakılmış, tarihi eserler Adana Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Jandarma yetkilileri, gün yüzüne çıkarılmakta olan Misis’teki tarih hazinesinin korunması yönündeki çabalara artan bir hassasiyetle devam edeceğini bildirdiler .
Kaynak: İHA