Edebiyatçılar Tanışma Toplantısında Bir Araya Geldi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi üyeleri tanışma ve istişare toplantısında bir araya geldi.

Edebiyatçılar Tanışma Toplantısında Bir Araya Geldi
Büyük Otel'de düzenlenen toplantıya Çankırı Vali Vekili Fatih Yılmaz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve edebiyatçılar ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi Kurucu başkanı Zeynep Dinç, Dil ve Edebiyat Derneği'nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu belirterek, " Genel merkezi İstanbul'da olan derneğimiz 2008 yılında kuruldu. 102 üye ile kurduğumuz bu dernek, Türk dil ve edebiyatına önemli hizmetler kazandırmıştır. Derneğimizin kurulduğu ilin kültür hayatına hareketlilik getirmek ve sosyalleşmeye katkı sağlamak en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Türkiye genelinde 16 şubesi bulunan derneğimizin 15. şubesi geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sayın Ekrem Erdem'in katılımıyla Çankırı'da hizmete başlamıştır" diye konuştu.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'te derneğin eğitim camiası ile iç içe çalışacağını belirterek, amaçlarının iyi eğitilmiş donanımlı bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise belediye olarak her zaman eğitime, kültüre ve sanata desteğe açık olduklarını belirterek, bu kapsamda okullara kitap ve malzeme yardımı yapıldığını söyledi.

Eğitim için elini taşının altına koymaya hazır olduğunu dile getiren Dinç, gençlere okuma alışkanlığı edindirmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Minikler için kitap okumayı zevkli bir hale getirmeyi hedefledikleri anlatan Dinç,"Çocukların ilgisini çekecek büyük bir projemiz var. Çocuklarımız için bir okuma parkı oluşturacağız ve bu alanda okumayı onlar için daha albenili hale getireceğiz. Uçak, gemi ve tren kütüphaneleri ile çocuklarımızın okumaya olan ilgisini artıracağız. Çocuk orijinal uçağın içine binecek ve uçağın kanatlarında kitap okuyacak. Ben iddia ile söylüyorum ki, bu çalışmalarına ardından Çankırı'da okuyan insan sayısı yüzde 90'lara ulaşacaktır. Tek hedefimiz kendini yetiştirmiş, donanımlı bireyler yetiştirmektir" ifadelerini kullandı.

Çankırı Vali Vekili Fatih Yılmaz'da İslam'ın ilk emrinin 'oku' olduğunu hatırlatarak, dernek çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti. Dernek çalışmalarını yakından takip edeceğini ifade eden Vali Yılmaz, Necip Fazıl Kısakürek'in Çile adlı şirini okudu.

Sohbet havasında devam eden toplantının sonunda eğitimcilerin önerileri dernek yetkileri tarafından kayıt altına alındı .
Kaynak: İHA