MHP'li Bulut'tan 'Cumhurbaşkanı Gül'ün Atları Hasta' İddiası

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yurt dışı gezileri sırasında hediye edilen üç attan ikisinin 'ruam' hastalığı sebebiyle uyutulduğunu ve aynı ahırda bulunan atlarda da aynı hastalığın görüldüğünü iddia etti.

MHP'li Bulut'tan 'Cumhurbaşkanı Gül'ün Atları Hasta' İddiası
Konuyu TBMM gündemine taşıyan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanına yazılı soru önergesi verdi. Milletvekili Bulut, önergesinde, Cumhurbaşkanı Gül'e hediye edilen "Erciyes" ve "Adel" isimli iki atın da aralarında bulunduğu 8 atın Haziran ayında ruam hastalığı sebebiyle uyutulduğunu, aynı yerde bulunan 12 atta daha aynı hastalık görüldüğü ve bunların da uyutulması kararının çıktığını ileri sürdü.

Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Haziran ayında da Ankara’da, Atlı Polis Eğitim Merkezindeki bazı atlarda ruam hastalığı tespit edildiğini ve 33 attan 8’inin iğneyle uyutulduğunu kaydederek, bu konunun ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bulut; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanına verdiği yazılı önergede şu soruları yöneltti: "Binicilik İhtisas Kulübü, Atlı Spor Kulübündeki atları da testten geçirmiş midir? Test işlemi yapıldıysa aynı hastalığa rastlanılmış mıdır? Bu işlemden sonra verilen karar nedir? Yurt dışından getirilen hayvanlar, hastalık konusunda testten geçirilmemekte midir? Bakanlık bu tür vakalarda hangi işlemleri yapmaktadır? "
Kaynak: İHA