Emekli Astsubaylar Dünya Astsubaylar Günü’nde Bir Araya Geldi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya İl Başkanlığı, derneğin 28. kuruluş yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Günü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenledi.

TEMAD Antalya İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği program, mehter takımının çaldığı marşlarla başladı.

Çaldığı marşlarla etraftaki yerli – yabancı herkesin dikkatini çeken Mehter takımının ardından TEMAD Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci bir konuşma yaptı. TEMAD’ın kuruluş amacına değinen Değirmenci, “TEMAD, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay olarak görev yapıp, emeklilik ve maluliyet nedenleri ile ayrılan, vefat eden astsubayların dul ve yetimlerinin sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1984’te kurulmuştur.” dedi.

Kendi meslek gruplarının sayısız şehit ve gaziler verdiğini söyleyen Değirmenci, bu nedenle emeklilik döneminde meslektaşlarının sağlıklı ve kaliteli bir yaşam geçirmelerini sağlamak için uğraştıklarını belirtti.

Emekli astsubayların ekonomik, sosyal ve statü sorunları olduğunu ifade eden Değirmenci, sözlerini Atatürk’ün şu sözleri ile tamamladı: "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur."

Yaklaşık 2 bin üyesi olan TEMAD Antalya İl Başkanlığı 1991 yılında kuruldu .