Bolu'da Ak Parti - Has Parti Bütünleşmesi Tamamlandı

AK Parti ile birleşme kararının ardından feshedilen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)'nin Bolu Teşkilatı üyeleri, topluca AK Parti'ye katılarak il bazında bütünleşme sürecini tamamladı.

Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda büyük bir coşku içinde gerçekleştirilen katılım törenine partililer yoğun ilgi gösterdi. Törene, AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile feshedilen Has Parti'nin Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun ve çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan AK Parti İl Başkanı Sayın, partisinin yaptığı icraatları anlattı. Sayın, eski dostların farklı çatılar altında aynı siyaset çizgisinde siyaset yapmasının yürekleri dağladığını ancak birleşme ile bunun aşıldığını söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise "AK Parti'nin ışığı hepimize yeter." dedi.

Aya ilk ayak basan astronotun sözüne atıfta bulunan Yılmaz, "Bu bizim için küçük ama ülkemiz için büyük bir adım.” ifadelerini kullandı. Yılmaz’ın ardından kürsüye çıkan milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun da iki partinin birleşmesinin hayırlara vesile olmasını diledi. Son olarak kürsüye gelen feshedilen Has Parti'nin eski İl Başkanı Abdullah Uzun, "Eğilmeden, bükülmeden, hesabilik içinde bulunmadan, hasbice, sulandırmadan erdemlice birlikte söyleyeceğimiz çok söz, yapacağımız çok iş var. Allah, dünyayı selamet yurdu yapıncaya dek bize kuvvet versin; Allah, bu bütünleşmeyi, kaynaşmayı bereketli kılsın; Allah bizi birlikte muvaffak etsin. Ben ve arkadaşlarım, bu birlikteliğin bir parçası olmaktan, AK Parti ailesinin birer ferdi olmaktan onur duyuyoruz. Hayırlı olsun. Hoşbulduk. Sağolsun, varolun.” şeklinde konuştu.

Tören, AK Parti ve yeni katılan HAS Parti eski il yöneticilerinin birlikte salondakileri selamlaması ile son buldu.