Haytap Üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvan Barınağını Gezdi

Hayvan sever derneklerinin üyeleri Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kısa süre sonra açılacak olan Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ ni gezdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen Hayvan Hakları Konferansı ve HAYTAP 5. Temsilciler Toplantısı'na katılan ve 25 ilden gelen hayvan severlere bakım merkezini bizzat Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tanıttı.Gezi sırasında kısa bir konuşma yapan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye’de örneği olmayan bu bakım merkezinin diğer şehirlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

Orman Bakanlığı tarafından proje için kendilerine tahsis edilen 150 dönümlük alanda bakıma muhtaç ve mağdur sokak hayvanlarının doğal bir ortamda bakılarak her türlü ihtiyaçlarının giderileceğini kaydeden Yılmaz, “Küçük ve imkânları kısıtlı kapalı alanlardan kurtulup hayvanların kendilerini özgür hissedecekleri, her türlü sağlık imkânlarından yararlanacakları ve hayvanların cins ve özelliklerine göre ayrı ayrı düzenlenmiş özel alanlarda bulunacağı bu genişlikteki bir doğal bakım ve barınma merkezini hayata geçirmenin sevincini tüm kalbimle yaşıyorum. Bu proje sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil aslında. İşe manevi yönden baktığınızda mağdur, muhtaç, ilgiye sevgiye ve bakıma muhtaç yüzlerce hayvana bir el uzatılmasının her şeyden önce büyük bir sevap olduğunu düşünüyorum. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde katkıları olan başta HAYTAP temsilcileri olmak üzere tüm çalışanlara şükranlarımı sunmayı bir borç olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Yılmaz’ın kılavuzluğunda büyük bir bölümü tamamlanan, muhtaç ve mağdur sokak hayvanlarına ev sahipliği yapmaya da başlayan merkezi dolaşan hayvan severler gördükleri düzenleme ve hayata geçirilen yenilikler karşısında hayranlıklarını dile getirerek Başkan Yılmaz ve emeği geçenlere teşekkür etti .