Büyükşehir Site Yatırımları İle Göz Doldurdu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yaptırılan Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi inşaatlarının tamamlandığı bildirildi.

Hurdacılar Sitesi’nin ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Erzurum’daki sanayi esnafı için sanayiciler sitesi, seyyar satıcılar için de, şehrin muhtelif noktalarında kapalı semt pazarlarını hayata geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi, dağınık halde ticari faaliyet gösteren mahrukatçı esnafını ise önümüzdeki yıl bir site altında toplayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin ticaret vizyonuna çağdaş bir yapı kazandırmak amacıyla site yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Çeşitli meslek kollarında faaliyet gösteren esnafı tek bir çatı altında toplayarak, modern şehrin gereklerini yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Küçükler, Galericiler Sitesi ile başlattıkları hamlenin, hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Erzurum’da dağınık halde faaliyet gösteren nakliyeciler için Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’ni hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Küçükler, "Nakliyeciler Sitemizin yapımını tamamladık, kısa bir süre sonra hizmete sokacağız. Bu sitemizin hemen yanı başında Hurdacılar Sitesi’ni inşa ettik. Yani hem nakliyeci, hem de hurdacı esnafımız, birbiriyle yan yana olan iki ayrı kompleks içerisinde ticari faaliyetini sürdürecek." diye konuştu.

Küçükler, "Çeşitli meslek kollarına yönelik olarak yapacağımız yatırımlara Sanayiciler Sitesi ile Mahrukatçılar Sitesi’ni de ekleyeceğiz. Bu siteler sayesinde her iki iş kolunda ticaret yapan değerli esnafımız oldukça lüks ve bir o kadar da konforlu komplekslere kavuşmuş olacak. Yine kent merkezinde modern semt pazarlarına duyulan ihtiyaç doğrultusunda birisi Saray Bosna, diğeri de Şükrüpaşa’da olmak üzere iki ayrı semt pazarı projesini hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.