Tübitak ve AB Projeleri Uygulamalı Eğitiminin İlk Aşaması Başladı

Adıyaman Üniversitesi'nde, ''TÜBİTAK ve AB Projeleri'' uygulamalı eğitiminin ilk aşaması yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, rektörlük konferans salonunda düzenlenen eğitimin açılışında, proje hazırlama konusunda teknik olarak desteğe ihtiyaç duyanlar için üniversitenin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Proje Koordinasyon Merkezi oluşturma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Merkez aracılığıyla Adıyaman'a yönelik eğitim, sanayi, tarım ve turizm alanlarında projeler yürütüleceğini dile getiren Gönülü, eğitim programının herkes için faydalı olması temennisinde bulundu.

Eğitim programı hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Hocaoğlu ise, programın yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasındaki doktora öğrencileri ve araştırmacılara yönelik olduğunu kaydetti.

-Metropolit Ürek'ten, Rektör Gönüllü'ye ziyaret

Adıyaman Süryani Cemaati Metropoliti Melki Ürek ve beraberindeki Almanya Süryani Eğitim Grubu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Ürek, rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Gönüllü'ye Adıyaman Üniversitesi'nin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi, üniversitenin daha iyi yerlere geleceğine inandıklarını belirtti.

Ziyaret için teşekkür eden Gönüllü ise üniversitelerin farklılıkların korunduğu, hoşgörü sahibi bireylerin yetiştirildiği kurumlar olduğunu dile getirdi.

Metropolit Ürek, ziyarette üniversite onur defterini imzaladı ve beraberindekilerle kampüsü gezerek fakülteler ve idari bilimler hakkında bilgi aldı.

-Belediye Başkanı Büyükaslan'dan ziyaret

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ''Adıyaman'da Üniversiteleşme Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü'' konulu konferansa katılmak üzere geldiği Adıyaman Üniversitesi'nde, Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü'yü ziyaret etti.

Büyükaslan, Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile bir süre görüşerek üniversite onur defterini imzaladı.

Rektör Gönüllü, Belediye Başkanı Büyükaslan'a üniversitenin gelişmesinde verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA