Kamann’da Hz. Ebubekir Camii İbadete Açıldı

Hz.Ebubekir Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Kaman İlçe Müftülüğü, hayırseverler ve mahalle halkının desteği ile yapılan Hz. Ebubekir Camii törenle ibadete açıldı.

Kamann’da Hz. Ebubekir Camii İbadete Açıldı
Cami önünde gerçekleştirilen törene Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık, Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün, Kaman İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Daire Amirleri, Hz. Ebubekir Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Avşar ile Dernek Üyeleri, Din Görevlileri, mahalle halkı ve davetliler katıldı.

Program, Ankara Keçiören Subayevler Aksa Cami İmam Hatibi Erdal İlhan’ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı.

Törende, bir konuşma yapan Hazreti Ebubekir Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Avşar, "On altı ay gibi kısa sürede camimizi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, emeği geçen herkese teşekkür eder, Allah'tan yardımlarını kabul etmesini dilerim." dedi.

Açılış töreninde İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu ile Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık’ta birer konuşma yaptılar. İl Müftüsü Balık, konuşmasının sonunda Hazreti Ebubekir Cami Yaptırma ve Yaşatma Deneği Başkanı Galip Avşar'a katkılarından dolayı plaket verdi.

Merkez Çarşı Camiine benzer bir mimaride kubbeli olarak yapılan Hazreti Ebubekir Camii’nin açılış töreni, protokol üyelerinin topluca kurdele kesmesinin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA